Chefkok Dennis Kuipers


Dennis Kuipers (1970, Delft) is sinds februari 2006 Executive Chef bij restaurant Vinkeles in The Dylan Amsterdam.Zijn uitdaging is om elke gast een heerlijke en onvergetelijke avond te bezorgen. "Gasten die bij mij hun spaarzame vrije avond komen doorbrengen verdienen dat". Volgens Kuipers is het van het grootste belang om de continuďteit van het vak te waarborgen door jonge mensen te motiveren en in de toekomst te investeren. 

Tijdens zijn opleiding aan het S.V.H. werkte hij in gerenommeerde keukens onder Chefs als Koos van Noort en Jan Hekkelman in het Kurhaus hotel te Scheveningen en Otto Nijenhuis in Prinses Juliana te Valkenburg.Na zijn studie begon Kuipers zijn carričre bij het Intercontinental Amstel Hotel in Amsterdam onder supervisie van Robert Kranenborg. 

Een aantal maanden voor het vertrek naar Hoorn waar hij werkzaam was als souschef voor Constant Fonk in restaurant "De Oude Rosmolen", was Dennis werkzaam in het driesterrenrestaurant Lucas Carton van Alain Senderens te Parijs.In 1998 werd Dennis gevraagd door Edwin Kats, de toenmalige Chefkok van restaurant Vermeer, om als souschef aan de slag te gaan. De twee vormden een succesvol, winnend duo.In 2003 slaagde Kuipers voor zijn S.V.H. Meesterkokproef en werd lid van het "Gilde van Nederlandse Meesterkoks". 

Het succesvol doorlopen van deze proef betekende dat hij op dat moment de jongste Meesterkok van Nederland was. Deze titel is de hoogst haalbare voor een Nederlandse Chef. Tot op deze dag is Dennis nauw verbonden met het S.V.H. om de titel het aanzien te geven welke het waard is.Na 6 jaar bij The Dylan heeft Dennis met zijn team de naam Vinkeles op een culinair voetstuk gezet. 

Waardering blijkt uit de in 2009 toegekende Michelin ster, 17 punten Gault Millau en een notering in de 'Lekker' Top 35.De grens is nog niet bereikt. Creativiteit en gedrevenheid is er volop binnen het team van Chef Kuipers.
The Dylan Hotel Amtsterdam
Restaurant Amsterdam Vinkeles | Tel +31 (0)20 530 2010 | Keizersgracht 384 | 1016GB amsterdam | restaurant@vinkeles.com